Ter gelegenheid van de Gemeenteraadsverkiezingen organiseert GroenLinks Noordwijk op maandagavond 29 oktober het DuurzaamheidsPodium 2018. Een avond met Serious Gaming en verhalen van mensen die hun eigen pad naar verduurzaming hebben gekozen. Eigenzinnig, inspirerend en denkend vanuit mogelijkheden en kansen. Alle inwoners die meer willen weten, zijn van harte welkom.

Het DuurzaamheidsPodium 2018 is ook een avond waarop inwoners en vertegenwoordigers van lokale organisaties, politieke partijen en verenigingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het interactieve Serious Gaming spel. ‘Waar zou jij de duurzame energiebronnen plaatsen als je het voor het zeggen zou hebben?’. ‘Welke antwoorden vind jij op de dilemma’s van de energietransitie?’

Iedereen krijgt de gelegenheid mee te praten en te spelen. Zoek je nog een antwoord? Of meen je het allemaal al te weten? Je bent van harte uitgenodigd!

Voorafgaand aan het Serious Gaming vertelt Albert Jansen van burger-windcoöperatie ‘Zuidenwind’ hoe inwoners vanuit de soms weerbarstige praktijk zelf, in hun eigen omgeving, een impuls aan duurzame energie kunnen geven. En hoe ze er ook zelf optimaal van kunnen profiteren.

Noordwijker Bostjan van Hemel, in het dagelijks leven artdirector bij een groot reclamebureau, komt daarna vertellen over zijn ervaringen en zoektochten bij het verduurzamen van zijn eigen huis in Noordwijk. Een intrigerend verhaal over een duurzaam avontuur. Om ademloos naar te luisteren, én om inspiratie op te doen.

De onafhankelijke presentatie en spelleiding is in handen van Dorine Putman, expert op onder meer het terrein van duurzaam ondernemen en bankieren. Bij de ASN Bank was zij tot voor kort onder meer medeverantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van mensenrechten en milieukwesties. Momenteel is zij onder andere Ambassadeur van het Energiefonds Overijssel.

Meld je nu aan en zorg dat je verzekerd bent van een plek. 

Praktisch:

  • Toegang vrij.
  • Maandag 29 oktober, aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
  • Adres: Witte Kerkje, Dorpsstraat 7, 2211 GD Noordwijkerhout

Tot dan!