Op zondag 3 maart organiseert een aantal GroenLinks-afdelingen in Zuid-Holland, in samenwerking met GroenLinks Noordwijk, een ‘Grote Strandschoonmaak’. Op het strand tussen Noordwijk en Wassenaar. Iedereen is welkom om mee te helpen!

Met zoveel mogelijk mensen wil GroenLinks de noodzaak van het permanent terugdringen van vervuiling niet alleen in woord belijden, maar ook zelf in daden omzetten. Zondag a.s. doet een aantal leden dat door tussen Noordwijk en Schevingen de handen uit de mouwen te steken, en plastic, blikjes, peuken en ander ongerief van ons onvolprezen Noordzeestrand te verwijderen.

Weliswaar georganiseerd door GroenLinks is dit nadrukkelijk een partijpolitiek overschrijdend initiatief. Want wie wil er tenslotte geen schoon strand? De organisatie nodigt iedereen dan ook van harte uit om mee te helpen.

Route vanaf Noordwijk
Vanuit Noordwijk beginnen de vroege vogels al om 9.30 uur bij de Vuurtoren. Het officiële verzamelpunt voor deelnemers is vanaf 10.00 uur, bij strandpaviljoen ‘Het Zuiderbad’ aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk. De ochtendetappe van de ‘Grote Strandschoonmaak’ begint daar om 10:30 uur. Deze eerste etappe eindigt bij strandpaviljoen ‘Zilt’ in Katwijk. Bij dit paviljoen, ter hoogte van de Katwijkse vuurtoren, kun je vanaf 12.00 uur ook terecht voor de start van de middagetappe. Die begint om 12.30 uur.

Om 15:00 uur wordt de ‘Grote Strandschoonmaak’ afgesloten bij ‘Brasserie De Badmeester’ aan de Wassenaarse Slag.

Tegelijk vertrekken groepen vanuit Scheveningen, in tegenovergestelde richting. 

Doe je mee?
Het maakt niet uit of je het hele traject of één, of een deel van een, etappe wilt meehelpen.  Voor een schoon strand verwelkomt de organisatie elke hand! Er wordt gezorgd voor handige grijpers en vuilniszakken. Maar als je die zelf hebt kan het natuurlijk geen kwaad om die mee te nemen.